Petra van Kalker (1952) heeft al meer dan veertig jaar ervaring in de kunstwereld. Zij studeerde aan AKB Minerva te Groningen van 1971 tot 1978 in de richtingen grafiek en tekenen. Sedertien voert ze een zelfstandige kunstpraktijk.

Zoals zij zelf als mens ontwikkeld is, is ook haar werk ontwikkeld. Haar vroege werk kenmerkte zich door snelle tekentechnieken in grote gebaren. In de loop van de tijd werd haar werk kleiner, poetischer en in meer lagen opgezet. Sinds enige jaren experimenteert ze met objecten en lampen. Tekenen is ze echter ook altijd blijven doen: ze illustreert maandelijks voor het tijdschrift Levende Talen Magazine.

Petra zag alle kanten van de kunstwereld. Ze exposeerde in binnen en buitenland. Ze runde een eigen galerie 'De Schone Schijn', was coordinator van Groninger Kunstkring De Ploeg, stelde exposities samen voor Forma Aktua Pinakotheek te Groningen. Ze werkt ook graag samen met kunstenaars uit andere disciplines, zoals Rieneke Gollnau, Paul Borggreve en Noor Agter.

Werk van haar is opgenomen in talloze collecties.